Verf

Wil je jouw interieur een make-over geven? Dan begin je natuurlijk met een nieuw likje verf op de muren. Ontdek de mogelijkheden en bestel de kleur verf die bij jouw stijl past! 

Let goed op voordat je verf besteld: dit product wordt speciaal voor jou gemengd en kan dus niet geretourneerd worden. Kies dus zorgvuldig de kleur uit voordat je besteld!

Verf

2090 producten

Van hoog naar laag sorteren

2090 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welke kleur verf past bij mijn interieur?

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken als je gaat verven, is de kleur. De kleur van je verf bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer, de stijl en de uitstraling van je interieur. Maar hoe kies je de juiste kleur verf die past bij je interieur? Hier volgen een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleur verf.

De ruimte die je gaat verven

De grootte en de vorm van de ruimte die je wilt verven. Kleuren hebben namelijk invloed op de ruimtelijke werking van een kamer. Lichte kleuren laten een ruimte groter en hoger lijken, terwijl donkere kleuren een ruimte kleiner en intiemer maken. Je kunt ook spelen met contrasten, bijvoorbeeld door een accentmuur te verven in een opvallende kleur of een andere verfsoort.

Het licht in de ruimte

De lichtinval en de lichtbronnen in de ruimte die je wilt verven. Kleuren zien er namelijk anders uit bij daglicht, kunstlicht of kaarslicht. Je kunt het beste de kleur verf beoordelen bij het licht waarin je de ruimte het meest gebruikt. Je kunt ook rekening houden met de ligging van de ruimte. Een kamer op het noorden heeft vaak koel en blauw licht, terwijl een kamer op het zuiden warm en geel licht heeft. Je kunt dit effect versterken of compenseren met de kleur verf die je kiest.

De sfeer die je wil creëren

De functie en de sfeer van de ruimte die je wilt verven. Kleuren hebben namelijk invloed op je stemming, je emoties en je gedrag. Je kunt de kleur verf afstemmen op het doel van de ruimte. Wil je een ruimte waar je tot rust kunt komen, zoals je slaapkamer of je badkamer? Kies dan voor zachte, kalme en neutrale kleuren, zoals wit, grijs, beige of pastel. Wil je een ruimte waar je energie krijgt, zoals je woonkamer of je keuken? Kies dan voor felle, vrolijke en stimulerende kleuren, zoals rood, oranje, geel of groen.

De interieurstijl van jouw huis

De stijl en de inrichting van je interieur is ook van belang bij het kiezen van de juiste kleur. Kleuren hebben namelijk invloed op de harmonie, de balans en de eenheid van je interieur. Je kunt de kleur verf afstemmen op de meubels, de accessoires en de materialen die je al hebt. Je kunt ook kiezen voor een kleurenpalet, waarbij je een aantal kleuren kiest die goed bij elkaar passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ton-sur-ton, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt. Of je kunt kiezen voor complementair, waarbij je kleuren gebruikt die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel. Of je kunt kiezen voor triadisch, waarbij je drie kleuren gebruikt die een gelijkzijdige driehoek vormen op de kleurencirkel.

Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste kleur verf

Het kiezen van een kleur verf is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die je kunnen helpen. Bij DKW Woonvision helpen we ja graag om een kleurenplan te maken dat past bij je interieur, je wensen en je budget. Ook voor online kleuradvies kun je gerust contact met ons opnemen! Daarnaast hebben wij ook verfstaaltjes waarmee je verschillende kleuren verf kunt vergelijken en combineren. Je kunt ze meenemen naar de ruimte die je wilt verven en ze bekijken bij verschillende lichtomstandigheden. Je kunt ook een kleurenstaal op de muur plakken en een paar dagen laten zitten, zodat je kunt zien hoe de kleur verf er echt uitziet.

Wat is het verschil tussen primer en sealer?

Als je gaat verven, is het belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen. Een goede voorbereiding zorgt namelijk voor een betere hechting, een mooiere dekking en een duurzamer resultaat van je verf. Een van de stappen die je kunt nemen, is het aanbrengen van een primer of een sealer. Maar wat is het verschil tussen deze twee producten? En wanneer heb je ze nodig?

Primer

Een primer is een product dat wordt gebruikt om een ondergrond geschikt te maken voor het aanbrengen van verf. Een primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de ondergrond, dat de verf minder wordt opgezogen door de ondergrond en dat de verf egaler en strakker wordt aangebracht. Een primer kan ook een isolerende werking hebben, waardoor vlekken, schimmel of roest worden voorkomen of weggewerkt.

Sealer

Een sealer is een product dat wordt gebruikt om een ondergrond af te sluiten voor het aanbrengen van verf. Een sealer zorgt ervoor dat de ondergrond minder poreus wordt, waardoor de verf minder wordt opgezogen door de ondergrond en de verf beter dekt. Een sealer kan ook een beschermende werking hebben, waardoor de ondergrond wordt beschermd tegen vocht, vuil of schade.

Het type verf hangt af van de ondergrond

Het verschil tussen een primer en een sealer is dus dat een primer de hechting van de verf verbetert, terwijl een sealer de zuiging van de verf vermindert. Een primer wordt meestal gebruikt op gladde, harde of nieuwe ondergronden, zoals metaal, kunststof of gips. Een sealer wordt meestal gebruikt op ruwe, zachte of oude ondergronden, zoals hout, beton of steen. Of je een primer of een sealer nodig hebt, hangt af van het soort ondergrond dat je wilt verven, het soort verf dat je wilt gebruiken en het gewenste effect dat je wilt bereiken. Je kunt het beste de instructies op de verpakking van de verf en de primer of sealer volgen, of advies vragen aan een van onze medewerkers. Bekijk onze collectie primers en sealers!

Pure & original verf

Als je op zoek bent naar een verf van hoge kwaliteit, met een unieke uitstraling en een duurzaam karakter, dan is pure & original verf iets voor jou. Pure & Original is een Nederlands verfmerk dat oneindig veel mogelijkheden biedt. Dankzij dit brede aanbod is er voor elke ruimte een passende verf of lak! Met keuze uit honderden kleuren is er altijd wel een kleur die mooi aansluit bij jouw wensen. Daarnaast maakt Pure & original gebruik van natuurlijke pigmenten en mineralen om de verf te kleuren.

Wij hebben altijd alle soorten verf op voorraad, dus we kunnen het allemaal ter plekke voor je mengen. Dit duurt maar even, dus je kunt erop wachten onder het genot van een bakje koffie! Ook kan de verf van Pure & Original online besteld worden. Let wel op, de kleur kan heel anders lijken op een beeldscherm dan in het echt! Wil je zeker weten dat je voor de goede kleur gaat, zoek dan even voor inspiratiefoto’s op internet, of kom langs bij ons in de winkel. Wij hebben hier staaltjes liggen van iedere kleur uit de Pure & Original kleurcollectie, zodat je goed kan zien hoe de kleur er daadwerkelijk uitziet. 

Kwasten en rollers

Als je gaat verven, is het niet alleen belangrijk om de juiste verf te kiezen, maar ook de juiste kwasten en rollers uit te zoeken. Met de juiste kwasten en rollers kun je namelijk de verf beter aanbrengen, verdelen en afwerken. Dit zorgt voor een mooier, strakker en duurzamer resultaat. Heb je hulp nodig met het uitzoeken van de juiste kwasten en rollers? Neem dan gerust contact met ons op!

Kom je langs in onze showroom?

Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd naar meer DKW? Kom dan eens langs in onze winkel!
Met meer dan 3000m² kun je altijd wel wat leuks vinden.


Onze winkel is ingericht in verschillende sfeerhoeken waarin we alle verschillende stijlen aan je laten zien. Kijk je ogen uit in de gezellige ruimtes die van top tot teen zijn aangekleed.

Wil je weten hoe die leuke bank, of dat mooie stoeltje zit? Je kunt ook komen proefzitten bij DKW.
Per product kun je zien of het aanwezig is in onze showroom, kijk hier goed naar voordat je bij ons langskomt.

Omdat wij een snel wisselende collectie hebben, kan het zijn dat de website niet volledig up-to-date is. Wil je zeker weten dat hetgene wat je wil uitproberen in onze winkel te vinden is, kun je het beste even contact met ons opnemen.

Je bent van harte welkom in onze winkel!

Neem contact op