2 oktober 2020 – Auteur: Jane de Wette


Over Shampoo Bars

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar! Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik. Met een Conditioner Bar vervang je meerdere flessen vloeibare conditioner en geef je je haar extra voeding. Door de zachte crème die een Conditioner Bar afgeeft word je haar zacht en makkelijk doorkambaar.

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die een stap willen zetten naar een schonere wereld, een groener morgen. Onder het mom van “begin bij jezelf” is het initiatief genomen om Shampoo Bars te creëren. Het doel? Het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen!

Visie

De visie van Shampoo Bars is het reduceren van plastic mogelijk maken voor iedereen en de mogelijkheid bieden voor een milieubewuste en duurzame douche-ervaring. Minder plastic verbruik en meer bewustwording van de voetdruk die wij achterlaten. Het doel is om het gebruik van plastic volledig te vervangen voor duurzame alternatieven zoals een Shampoo Bar. 

Plastic afval

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic).

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?


De verpakking

De verpakking waarin de Shampoo Bars verpakt is, is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen. Om de bars goed te beschermen zijn er verschillende opbergmogelijkheden . Zo blijft jouw Shampoo Bar niet alleen lekker schoon, maar is hij ook handig mee te nemen op reis. Pluspunt; de Bars zijn sowieso fijn om mee te nemen op reis aangezien zij weinig ruimte innemen en licht van gewicht zijn. De opbergmogelijkheden zijn wederom vervaardigd uit natuurlijke en duurzame materialen!


Samen zorgen we voor minder onnodig plastic gebruik!


Wat zijn Shampoo Bars?

Een shampoo bar kan je ook omschrijven als een haarzeep. In plaats van een vloeibare substantie hebben de shampoobars een solide structuur. Ze zien eruit als een stukje zeep, maar bevatten de elementen van een natuurlijke shampoo. Het reinigt en verzorgt de haardos.

Ook de productie van de Bars gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic! Iedere Bar wordt met de hand gemaakt. Dat voel je, dat zie je en dat ervaar je.

Gebruik Shampoo Bars

Het wassen van je haren met shampoobars zal even wennen zijn. Kneep je normaliter wat shampoo uit de fles, dan is het even omschakelen. Met de shampoo bar zeep je je haren in. Maar, hoe werkt het precies? 1. Maak allereerst je handen nat. 2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen. 3. Breng het schuim aan op het haar en masseer het rustig in. 4. Spoel tot slot goed uit. 5. Leg de shampoo bar op een droge plek na elke douche- of wasbeurt! Breng je de natuurlijke shampoo het liefst meteen aan op het haar? Dat kan natuurlijk ook! Wrijf jouw favoriete shampoo bar dan direct over je natte haren en masseer het vervolgens rustig in.