Pure & Original Marrakech Walls

Het creëren van een wow-effect op je muur kan goed met de Marrakech Walls van Pure & original. Een bijzondere muurverf die 100% natuurlijk is en zeer milieuvriendelijk. Je kan hiermee een beton-look maken in combinatie met een spatel of gebruik een roller met print (baksteen, giraffe, etc.). Het oppervlak voelt zijdezacht aan en afgewerkt met de kalkzeep krijgt het een zachte glans, of de italian wax tot een hoogglans. De uitstaling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de afwerking. 

 

Voorbereiding 

Voor het beste resultaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Het hangt van de ondergrond af welke voorbereiding je nodig hebt. 

Super cleaner

Het is heel belangrijk dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je eventueel de Super Cleaner gebruiken van Pure & Original. Dit is een reiniger die alle vuil zonder moeite aanpakt. 

Wallfix

Is de ondergrond poederig, of laat het veel stukken los? Bij poreuze muren is het aan te raden om de fixeerprimer van Pure & Original te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je muur gereed wordt gemaakt voor het opbrengen van verf.

Wallprim

Voor het gebruik van de Marrakech Walls moet de Wallprim toegepast worden. Dit is de standaard grondverf voor Pure & Original verf, die op vrijwel alle oppervlaktes gebruikt kan worden. Deze primer wordt al op kleur gemengd, zodat je al een goede basis hebt voordat je de krijtverf op de muur aanbrengt. Heb je een nieuwe muur? Dan is een primer onmisbaar. De zuigkracht van nieuwe muren is extra groot, waardoor een goede dekking zonder primer moeilijk wordt. 

 

Aanbrengen van de Marrakech Walls

Marrakech Walls is makkelijk aan te brengen. Voor kleine oppervlaktes kan dit met één persoon, voor grote oppervlaktes is het makkelijker om met twee personen te werken. Nadat de Wallprim is aangebracht kan de Marrakecht Walls worden aangebracht. Dit is een dikke verf, de dikte varieert per kleur, en kan onverdund aangebracht te worden. Breng eerst een klein stuk op met een blokkwast of vachtroller, schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Breng een relatief dikke laag aan.  Vervolgens kan er met een spatel in de natte verf gewerkt worden. Maak lange slagen voor een rustig effect, en voor een druk effect maak je kleine slagen/halve cirkels. Hoe drukker de bewegingen, hoe drukker het effect. Liever een patroon met een roller? Zet dan eerst hele banen op met de verf en rol per baan de roller erdoor. Zie ook het filmpje wat we hebben gemaakt met een patroon-roller. 

De Marrakech Walls heeft een lange droogtijd. De verf lijkt dan ook altijd donkerder tijdens het aanbrengen en verkleurd met verschillende nuances met de tijd, dit kan een paar dagen duren. 

Afwerking

Marrakech walls is gevoelig waardoor vlekker zichtbaar kunnen blijven op de wand. We raden dan ook aan om hiervoor de Dead Fleat Eco Sealer te gebruiken in 2 á 3 lagen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wil je je wand afwerken, om de verf afwasbaar te maken? Hieronder staan een aantal opties.

 

Dead Flat Eco Sealer

De Dead Flat Eco Sealer geeft de beste bescherming aan de verf. Hiermee maak je je muur afwasbaar, en kun je er gemakkelijk een vochtige doek overheen halen. Deze sealer is aan te raden bij keukens en badkamers, gebruik de Marrakech Walls nooit in de douche ruimte zelf. Als er rechtstreeks water of vet op de wand spat, kun je het beste twee lagen sealer aanbrengen. De sealer heeft een zeer matte uitstraling, dus de authentieke look van de Marrakech verf zal nauwelijks aangetast worden. De kleur zal wel iets dieper worden.

Let op: aanbrengen van te dikke lagen, of onregelmatig opzetten kan vooral bij de donkere kleuren leiden tot een witte waas. Houd rekening met een droogtijd van 7 dagen voor de Marrakech Walls voordat de sealer aangebracht kan worden. 

Italian Wax

Met de Italian Wax, maak je je muur ook afwasbaar. Van zichzelf is de wax mat, maar je kunt 'm polijsten tot hoogglans. 

Kalkzeep

De kalkzeep verzadigd de Marrakech Walls waardoor de kleur voller wordt en het oppervlak ligt waterafstotend, wat het erg onderhoud- en gebruiksvriendelijk maakt. Naast de vollere kleur en onderhoudsvoordelen geeft de kalkzeep het oppervlak een zachte, subtiele glans.

Shop hier al je benodigdheden voor de Marrakech Walls 

Kijk voor meer informatie over deze Marrakech Walls ook op de website van Pure & Original