Pure & Original Fresco Kalkverf

De Fresco kalkverf van Pure & Original is een Super matte verf met prachtige kleurnuances. Frasco kalkverf is een duurzame 100% minerale muurverf, ook te gebruiken op een ondergrond van hout. De kalkverf zorgt voor een mooie uitstraling maar is ook vocht- en schimmelwerend, doordat de ondergrond niet wordt afgesloten. De uitstraling van de verf wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht. 

 

Voorbereiding 

Voor het beste resultaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Het hangt van de ondergrond af welke voorbereiding je nodig hebt.  De ondergrond moet geschikt zizjn voor de Fresco kalkverf, absorberend en niet waterafstotend. 

Super cleaner

Het is heel belangrijk dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je eventueel de Super Cleaner gebruiken van Pure & Original. Dit is een reiniger die alle vuil zonder moeite aanpakt. Is je ondergrond van onbehandeld hout is het belangrijk dat het eerst wordt ontvet, licht opgeschuurd en vervolgens nog een keer ontvet met de super cleaner. 

Wallfix

Is de ondergrond poederig, of laat het veel stukken los? Bij poreuze muren is het aan te raden om de fixeerprimer van Pure & Original te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je muur gereed wordt gemaakt voor het opbrengen van verf.

Wallprim

Voor het beste resultaat raden wij altijd een WallPrim aan. Dit is de standaard grondverf voor Pure & Original verf, die op vrijwel alle oppervlaktes gebruikt kan worden. Deze primer wordt al op kleur gemengd, zodat je al een goede basis hebt voordat je de kalkverf op de muur aanbrengt. Heb je een nieuwe muur? Dan is een primer onmisbaar. De zuigkracht van nieuwe muren is extra groot, waardoor een goede dekking zonder primer moeilijk wordt. 

Omniprim

Heb je een niet standaard ondergrond, zoals zink, aliminium of hout? Dan kun je de Omniprim gebruiken als basis. Deze primer is voor zowel binnen als buiten geschikt.

 

Aanbrengen van de kalkverf

De kalkverf kan het best aangebracht worden met een langharige blokkwast, doek of spons. Zorg dat je niet direct in zonlicht aan het werk gaat. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. De dikte van de verf verschilt per kleur, je kan de Fresco kalkverf verdunnen met water tot de dikte van magere yoghurt. Let wel op dat de lkeurnuances dan sterker naar boven komen en altijd goed roeren voor gebruik. Voor een rustig effect strijk je in banen van boven naar beneden. Liever meer een "beton-look" effect? Maak dan halve cirkels tijdens het opbrengen van de kalkverf. 

Let op: Hoe meer er verdund wordt, hoe meer het kalkeffect omhoog komt, vooral in donkere tinten. Niet gelijk tevreden met je resultaat? De kalkverf moet de komende uren goed indrogen en veranderd gedurende deze periode. Wacht dan ook zeker 24 tot 48 uur voor een nieuwe, onverdunde laag. 

 

Afwerking

Fresco kalkverf is niet afwasbaar en zeer poreus en zal dus snel water ene vet opnemen. Water en condens kunnen dan ook sporene achterlaten. Wil je dit liever verkomen? Hieronder staan een aantal opties.

Dead Flat Eco Sealer

De Dead Flat Eco Sealer geeft de beste bescherming aan de verf. Hiermee maak je je muur afwasbaar, en kun je er gemakkelijk een vochtige doek overheen halen. Deze sealer is aan te raden bij keukens en badkamers. Als er rechtstreeks water of vet op de wand spat, kun je het beste twee lagen sealer aanbrengen. De sealer heeft een zeer matte uitstraling, dus de authentieke look van de Kalkverf zal nauwelijks aangetast worden. De kleur zal wel iets dieper worden.

Let op: het aanbrengen van te dikke lagen, of onregelmatig opzetten, kan vooral bij donkere kleuren leiden tot een witte waas. Hou ook zeker een droogtijd van 7 dagen aan van de Fresco kalkverf voordat de Dead Flat Eco Sealer wordt aangebracht. 

Italian Wax

Met de Italian Wax, maak je je muur of meubel ook afwasbaar. Van zichzelf is de wax mat, maar je kunt 'm polijsten tot hoogglans. 

 

Shop hier je kalkverf!

Kijk voor meer informatie over deze kalkverf ook op de website van Pure & Original