CLASSICO KRIJTVERF

PURE & ORIGINAL

De krijtverf van Pure & Original is verfsoort die overal kan worden toegepast. Deze verf voor binnen is een zeer matte egale krijtverf, geschikt voor zowel wanden als meubels. De Pure & Original Classico krijtverf is supermat, fluweel zacht en heeft een poederachtige uitstraling. Krijtverf wordt ook regelmatig op meubels gebruikt voor de authentieke, mat en doorleefde uitstraling. Daarnaast is de Classico geschikt voor (nieuw) gestuukte wanden, (vlies)behang en geschilderde wanden.

Voorbereiding

Voor het beste resultaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Het hangt van de ondergrond af welke voorbereiding je nodig hebt. 

Super Cleaner
Het is heel belangrijk dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je eventueel de Super Cleaner gebruiken van Pure & Original. Dit is een reiniger die al het vuil zonder moeite aanpakt. 

Wallfix
Is de ondergrond poederig, of laat het veel stukken los? Bij poreuze muren is het aan te raden om de fixeerprimer van Pure & Original te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je muur gereed wordt gemaakt voor het opbrengen van verf.


Wallprim Pro
De krijtverf is zonder primer aan te brengen, als de ondergrond in goede staat is. Voor het beste resultaat raden wij echter altijd een Wallprim aan. Dit is de standaard grondverf voor Pure & Original verf, die op vrijwel alle oppervlaktes gebruikt kan worden. Deze primer wordt al op kleur gemengd, zodat je al een goede basis hebt voordat je de krijtverf op de muur aanbrengt. Heb je een nieuwe muur? Dan is een primer onmisbaar. De zuigkracht van nieuwe muren is extra groot, waardoor een goede dekking zonder primer moeilijk wordt. 

Aanbrengen van de krijtverf

Krijtverf laat zich heel eenvoudig verwerken, net als een standaard muurverf. De verf wordt aangebracht met een roller, (blok)kwast of airless. De verf is direct, zonder primer, aan te brengen op latex, muurverf en behang. Het behang moet wel goed vastzitten. Als je een roller gebruikt, krijg je een mooie egale uitstraling. Wil je het klassieke krijtverf streepeffect op de muur, breng dan de krijtverf onverdund aan met een goede kwast, zoals de blokkwast van Pure & Original. Hiermee krijg je een warm, authentiek en zeer moeilijk na te bootsen effect.


Krijtverf in de badkamer/keuken

Krijtverf is licht afwasbaar, het beste is de verf te beschermen bij gebruik in de badkamer en keuken. Door de krijtverf te beschermen met de Dead Flat Eco Sealer wordt deze afwasbaar en kun je de muren goed schoonmaken. Direct klaar zijn na het schilderen? Kies dan voor Licetto. Dit is een matte, hyper afwasbare verf. Hier hoeft dus geen sealer over geplaatst te worden. Wel is Licetto minder poederig en fluweelachtig als de Classico krijtverf. 

Afwerking

Classico krijtverf is licht afwasbaar, maar doordat de verf mat is, pakt het snel vlekken aan. Wil je de krijtverf aanbrengen op een muur in je woonkamer, dan kan je dat zonder afwerking doen. Wil je je meubel, wand of ander voorwerp wel afwerken, om de verf afwasbaar te maken? Dat is mogelijk!

Italian Wax
Met de Italian Wax maak je jouw muur of meubel afwasbaar. Van zichzelf is de wax mat. Als je de wax polijst krijgt het een glanzend effect.

Dead Flat Eco Sealer
De Dead Flat Eco Sealer geeft de beste bescherming aan de verf. Hiermee maak je je muur afwasbaar, en kun je er gemakkelijk een vochtige doek overheen halen. Deze sealer is aan te raden bij keukens en badkamers. Als er rechtstreeks water of vet op de wand spat, kun je het beste twee lagen sealer aanbrengen. De sealer heeft een zeer matte uitstraling, dus de authentieke look van de krijtverf zal nauwelijks aangetast worden. De kleur zal wel iets dieper worden.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over deze Classico krijtverf ook op de website van Pure & Original.