Pure & Original Classico Regular

De krijtverf van Pure & Original is een bijzondere verf die overal kan worden toegepast. Het is een zeer matte egale krijtverf, geschikt voor zowel wanden als meubels. De Pure & Original classico krijtverf is supermat, fluweel zacht en heeft een poederachtige uitstraling. Krijtverf wordt ook regelmatig op meubels gebruikt voor de authentieke, mat en doorleefde uitstraling

 

Voorbereiding 

Voor het beste resultaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Het hangt van de ondergrond af welke voorbereiding je nodig hebt. 

Super cleaner

Het is heel belangrijk dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je eventueel de Super Cleaner gebruiken van Pure & Original. Dit is een reiniger die alle vuil zonder moeite aanpakt. 

Wallfix

Is de ondergrond poederig, of laat het veel stukken los? Bij poreuze muren is het aan te raden om de fixeerprimer van Pure & Original te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je muur gereed wordt gemaakt voor het opbrengen van verf.

Wallprim

De krijtverf is zonder primer aan te brengen, als de ondergrond in goede staat is. Voor het beste resultaat raden wij echter altijd een WallPrim aan. Dit is de standaard grondverf voor Pure & Original verf, die op vrijwel alle oppervlaktes gebruikt kan worden. Deze primer wordt al op kleur gemengd, zodat je al een goede basis hebt voordat je de krijtverf op de muur aanbrengt. Heb je een nieuwe muur? Dan is een primer onmisbaar. De zuigkracht van nieuwe muren is extra groot, waardoor een goede dekking zonder primer moeilijk wordt. 

Omniprim

Heb je een niet standaard ondergrond, zoals zink, aliminium of hout? Dan kun je de Omniprim gebruiken als basis. Deze primer is voor zowel binnen als buiten geschikt.

 

Aanbrengen van de krijtverf

Krijtverf laat zich heel eenvoudig verwerken, net als een standaard muurverf. De verf wordt aangebracht met een roller, kwast of airless. De verf is direct, zonder primer, aan te brengen op latex, muurverf en behang. Het behang moet wel goed vastzitten. Ook hier geen verschil met een normale muurverf. Als je een roller gebruikt, krijg je een mooie egale uitstraling krijgen. Wil je het klassieke krijtverfstreepeffect op de muur, breng dan de krijtverf onverdund aan met een goede kwast, zoals de kalkkwast van Pure & Original. Hiermee krijg je een warm, authentiek en zeer moeilijk na te bootsen effect.

 

Afwerking

Classico krijtverf is licht afwasbaar, maar doordat de verf mat is, pakt het snel vlekken aan. Wil je de krijtverf aanbrengen op een muur in je woonkamer, dan kan je dat zonder afwerking doen. Wil je je meubel, wand of ander voorwerp wel afwerken, om de verf afwasbaar te maken? Hieronder staan een aantal opties.

Dead Flat Eco Sealer

De Dead Flat Eco Sealer geeft de beste bescherming aan de verf. Hiermee maak je je muur afwasbaar, en kun je er gemakkelijk een vochtige doek overheen halen. Deze sealer is aan te raden bij keukens en badkamers. Als er rechtstreeks water of vet op de wand spat, kun je het beste twee lagen sealer aanbrengen. De sealer heeft een zeer matte uitstraling, dus de authentieke look van de krijtverf zal nauwelijks aangetast worden. De kleur zal wel iets dieper worden.

Italian Wax

Met de Italian Wax, maak je je muur of meubel ook afwasbaar. Van zichzelf is de wax mat, maar je kunt 'm polijsten tot hoogglans. 

 

Shop hier je krijtverf!

Kijk voor meer informatie over deze krijtverf ook op de website van Pure & Original