Pure & Original Licetto muurverf

De Licetto van Pure & Original is een matte muurverf die bestand is tegen vuil, vocht of andere vlekveroorzakers. Daarom erg geschikt om in een keuken toe te passen. De muurverf is daarnaast ook krasbestendig en glanst de verf niet op door wrijving bij het schoonmaken. 

 

Voorbereiding 

Voor het beste resultaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Het hangt van de ondergrond af welke voorbereiding je nodig hebt. Verwijder ook alle los geraakte verflagen. Als de ondergrond glast, schuur deze dan mat. Vet-, vocht- en nicotine vlekken schoonwassen of verwijderen. 

Super cleaner

Het is heel belangrijk dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je eventueel de Super Cleaner gebruiken van Pure & Original. Dit is een reiniger die alle vuil zonder moeite aanpakt. 

Wallfix

Is de ondergrond poederig, of laat het veel stukken los? Bij poreuze muren is het aan te raden om de fixeerprimer van Pure & Original te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je muur gereed wordt gemaakt voor het opbrengen van verf.

Wallprim

De Licetto is zonder primer aan te brengen. Voor het beste resultaat raden wij echter altijd een WallPrim aan. Dit is de standaard grondverf voor Pure & Original verf, die op vrijwel alle oppervlaktes gebruikt kan worden. Deze primer wordt al op kleur gemengd, zodat je al een goede basis hebt voordat je de Licetto op de muur aanbrengt. Heb je een nieuwe muur? Dan is een primer onmisbaar. De zuigkracht van nieuwe muren is extra groot, waardoor een goede dekking zonder primer moeilijk wordt. 

 

Aanbrengen van de Licetto

Licetto laat zich heel eenvoudig verwerken. De verf wordt aangebracht met een roller, kwast of airless. De verf is direct, zonder primer, aan te brengen op latex, muurverf en behang. Het behang moet wel goed vastzitten. Als je een roller gebruikt, krijg je een mooie egale uitstraling krijgen. 

Afwerking

Licetto is goed afwasbaar en pakt niet snel vlekken aan. Voor een optimale bescherming tegen vochtin de badkamer en acher het aanrecht (kook gedeelte) is aangeraden de verf te verzegelen met een afwerking van Pure & Original. Hieronder staan een aantal opties.

 

Dead Flat Eco Sealer

De Dead Flat Eco Sealer geeft de beste bescherming aan de verf. Hiermee maak je je muur afwasbaar, en kun je er gemakkelijk een vochtige doek overheen halen. Deze sealer is aan te raden bij keukens en badkamers. Als er rechtstreeks water of vet op de wand spat, kun je het beste twee lagen sealer aanbrengen. De sealer heeft een zeer matte uitstraling, dus de authentieke look van de krijtverf zal nauwelijks aangetast worden. De kleur zal wel iets dieper worden.

 

Kijk voor meer informatie over deze Licetto ook op de website van Pure & Original